Suorituskykysi työssäsi korreloi terveytesi kanssa
Terveydellä on suora vaikutus työssä suoriutumiseen, ja sillä on sekä fyysisiä että henkisiä ulottuvuuksia. Hyvä terveys ylläpitää keskittymiskykyä, kestävyyttä ja yleistä työssä jaksamista, kun taas terveysongelmat voivat heikentää työtehoa ja lisätä poissaoloja.
Tässä muutamia tekijöitä, joiden kautta terveys vaikuttaa suorituskykyyn:
1️⃣ Energisyys
Energiatasosi ovat suoranaisesti riippuvaisia kunnostasi ja terveydestäsi. Jos liikut säännöllisesti ja pidät kehosi kunnossa, sekä syöt riittävästi kehosi tarvitsemia ravintoaineita, niin jaksat tehdä töitä tehokkaammin ja pidempään.
2️⃣ Keskittymiskyky
Riittävä liikunta, laadukas uni, ja ravintoaineiden riittävä saanti vaikuttaa keskittymiskykyysi.
Ravinto ei vaikuta vain olotilaan vaan myös siihen miten hyvin aivomme toimivat. On iso ero syötkö pari donitsia aamukahvin kanssa, vaiko saksanpähkinöitä, oliiviöljyä, tai lohta. Etenkin omega 3 pitoiset valinnat niin kuin edellä mainitut ruoat parantavat aivojen toimintaa ja keskittymiskykyä.
3️⃣ Henkinen hyvinvointi
Jos olet stressaantunut, ärtynyt, ahdistunut, tai jopa masentunut, sillä on suuri merkitys siihen miten paljon saat aikaan, tai miten motivoitunut olet edes tekemään töitä. Tämä voi vaikuttaa myös sosiaalisiin vuorovaikutustaitoihisi ja kuinka tulet toimeen muiden ihmisten kanssa.
4️⃣ Sairastumiset ja työkyvyttömyys.
Jokainen sairaslomaviikko tarkoittaa projektien siirtymistä eteenpäin. Joskus tämä johtaa burn outtiin, koska töitä on vain kertynyt liikaa. Burn out on myös ilmiö, jonka näen johtuvan enemmän henkilön terveyden tilasta, kuin itse työnkuvasta tai vaativuudesta.
Monelle painonnousu ja huono fyysinen kunto voi myös tarkoittaa ettei kyseistä työtä enää jaksa edes tehdä. Jos et saa omia kegännauhojasi solmittua et todennäköisesti myöskään jaksa kantaa potilaita ambulanssiin, työskennellä rakennusmaalla, tehdä muuttourakoita, tai kantaa laatikoita varastossa.
Joillakin painonnousu menee niin vakavaksi että he eivät pääse edes enään omaan autoonsa sisälle ja eivät siten voi enää mennä töihin. Kaikki elämässä vaikenee huonon terveyden vuoksi.
Monet saavat potkuja koska he eivät saa riittävästi aikaan, kun taas samaan aikaan toiset eivät saa tehtyä riittävän hyvää ensivaikutelmaa saadakseen töitä.
Ensimmäinen askel parempaan elämään siten on yleensä omaan terveyteen panostaminen.
Jos taas olet yrittäjä, sinulla ei välttämättä ole varaa olla sairaslomalla monia viikkoja vuodessa. Isoin riskisi saattaa olla se että palat itse loppuun ja kukaan ei hoida tehtäviä jotka vain sinä voit tehdä.
Jos et ole roolimalli työntekijöillesi terveellisestä elämästä, se saattaa maksaa sinulle tuhansia euroja joka kuukausi, koska heidän suorituskykynsä ei ikinä ole edes lähellä sitä mitä heidän todellinen potentiaalinsa on.
Mitä ajatuksia tämä herätti?